Wij zijn Potaé!

Wij zijn gek op vegetarisch eten. Vers, huisgemaakt en boordevol smaak. Dat is wat ons betreft de nieuwe keuken. Niet elke dag vlees of vis, maar soms gewoon ook een dagje vegetarisch. Dat is gezond en beter voor de wereld!

Onze gasten kunnen altijd kiezen. Wat meer of wat minder. Vegetarisch of vegan. Met vlees, vis of toch liever zonder. Want vegetarisch eten is minstens zo lekker! Ook als je wat minder tijd hebt. Daar zorgen wij voor. Probeer onze huisgemaakte kumpir of falafel maar eens.

Hoe we dat doen? We bezuinigen niet op de ingrediënten en gebruiken altijd verse en lokale producten. Alleen het beste is goed genoeg. We gebruiken onze eigen recepten en houden van verrassende smaakcombinaties. Zo kun jij extra genieten van onze nieuwe keuken.

Onze roots

Ben je ooit in Istanbul geweest? Daar komen wij vandaan. In deze wereldstad kun je op iedere straathoek de meest fantastische gerechten proeven. Streetfood is hier echt razend populair.

Een van onze favorieten is de kumpir. Een extra grote, in de oven gepofte aardappel. Met een topping van groenten en salades en een speciale King saus. Onze King-saus is huisgemaakt, naar eigen recept en uniek van smaak. Natuurlijk vindt iedere verkoper zijn eigen recept het lekkerst!

Buiten Turkije is deze gepofte aardappel nog niet zo bekend. Dat moest anders, vonden wij! In 2004 maakte onze familie de eerste kumpir voor Amsterdam. Gelukkig waren de mensen hier ook al snel dol op onze gepofte aardappel. Nu veroveren we vanuit Amsterdam de wereld. Nou ja, we beginnen gewoon in Nederland. Zodat meer mensen kunnen genieten van dit fantastische vegetarische gerecht.

Wij gaan voor vers

We hebben eigenlijk maar één belangrijke regel: als we het zelf niet lekker vinden, komt het er niet in! Dus gaan we voor kwaliteit. Onze aardappelen komen rechtstreeks van de coöperatie en we selecteren alleen de beste exemplaren.

Ook onze falafel is elke dag vers en huisgemaakt. Reken maar dat je het verschil proeft! We hebben ons eigen geheime recept voor onze sauzen. Die maken we ook met verse kruiden en ingrediënten. Diepvries en voorgebakken producten komen er bij ons niet in.

Onze aardappelen

Onze gerechten

King Kumpir
King Kumpir
Falafel
Falafel
Tuna Kumpir
Tuna Kumpir
Chicken Kumpir
Chicken Kumpir
Spicy Kumpir
Spicy Kumpir
Koriander Kumpir
Koriander Kumpir
Ga naar ons menu

Duurzaam waar het kan

Als het even kan kiezen we voor duurzaam. We gebruiken zo veel mogelijk lokale producten en kopen bij lokale leveranciers. Onze aardappelen worden duurzaam geproduceerd in Nederland en Spanje. Daar zijn ze bij de Nederlandse coõperatie super goed in!

We kopen bovendien precies genoeg versproducten, zodat we niets hoeven weg te gooien. Het kan dus gebeuren dat we in onze restaurants ‘nee’ moeten verkopen. Op is op en daar vragen we je begrip voor!

Omdat alle beetjes helpen, bezorgen we thuis met de fiets. Dat doet onze partner Thuisbezorgd. Heb jij ideeën over hoe wij nog duurzamer kunnen ondernemen? We vinden het fijn als je met ons meedenkt. Stap op ons af en deel je verhaal.

order-now

Zien we je zo?

Haal jouw Kumpir bij één van onze vestigingen en nuttig deze in ons restaurant. Vind hier een potae bij jou in de buurt!