Groot, kruimig en met een lekker stevige schil. Voor onze
kumpir kiezen we alleen de beste aardappelen. Van de rest wordt friet gemaakt. Het
leven is hard als je een kumpir-aardappel bent!
Afhankelijk van het seizoen komen onze aardappelen uit Nederland of Spanje. We kopen ze zo dichtbij mogelijk en rechtstreeks bij de coöperatie. Zo weten we zeker dat ze duurzaam worden gekweekt en dat de kwaliteit top is.
Take it slow!
Aardappelen poffen kost tijd! Alleen als je ze precies lang genoeg poft, krijg je een lekker knapperige korst. We halen ze uit de oven als de binnenkant zacht en kruimig is. Hoe lang we ze poffen – dat is ons geheim! Jij hoeft in ieder geval nooit te wachten.
Als de aardappelen perfect gepoft zijn, kunnen we aan de
slag. Met wat boter, kaas en een snufje zout kloppen we de binnenkant tot een romige
puree. Vergis je niet. Het kost heel wat uren voor je deze truc onder de knie
hebt!
Het eindresultaat is een knapperig gepofte aardappel met een luchtige puree. Gloeiend heet en puur natuur. Dat vinden we belangrijk: wat je ziet is wat je proeft. Kunstmatige toevoegingen komen er bij ons niet in.
Speciale ovens
Voor een écht lekkere gepofte aardappel heb je een top-oven nodig. Die van ons komen uit Engeland. We hebben er héél veel verschillende geprobeerd en dit is gewoon de beste! Heb je gezien dat er altijd meerdere ovens in ons restaurant staan? Zo hebben we op elk moment van de dag een perfect gepofte kumpir voor je klaar.